Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem 3
Sastāvdaļas
- 6-8 cīsiņi
- 250g pasta ar spinātiem
- 100ml saldais krējums
- 85g siers Parmezāns
- 10g sviests
- muskatrieksts
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari
Vēlaties iepriecināt mazo gardēdi, bet nezināt, kā to paveikt? Pagatavojiet garšīgus makaronus un no cīsiņiem izveidojiet glītus astoņkājīšus. Mazais būs priecīgs un, iespējams, prasīs papildporciju!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Novāra pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.
2
Sviestu izkausē pannā, pielej saldo krējumu un karsē uz vidēji lielas uguns apm. 2 min. Pievieno sieru un maisa, kamēr siers izkūst. Pievieno pastu ar visu šķidrumu, rīvētu muskatriekstu un intensīvi apmaisa, lai mērce vienmērīgi noklāj pastu. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Cīsiņiem novelk aizsargplēvi un vienu cīsiņa galu līdz pusei krusteniski iegriež. Cīsiņus cep pannā, ik pa brīdim apgrozot, cepšanas laikā "kājiņas" atvērsies.
4
Pastu kārto šķīvī un pa virsu izliek astoņkājīšus.
3 komentāri