Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lobio

Sastāvdaļas
  • 3-4 gl. vārītu sarkanu pupiņu
  • 1 gl. valriekstu
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • koriandrs
  • 1 tējk. hmeli-suneli
  • čili pipari
  • 1 ēd.k. etiķa
  • svaigi zaļumi - kinza vai pētersīļi
  • sāls
Gombardžoba, genacvali! Šodien piedāvajam īstu gruzīņu ēdienu - lobio. "Lobio" tulkojumā nozīmē "pupiņas". Katrā ģimenē ir sava slavena ēdiena recepte - to gatavo ar dažādiem zaļumiem, riekstiem, granātābolu, ceptiem sīpoliem un svaigiem, no zaļām pākšu pupiņām un brūnām vai raibām pupām, ar dažādām garšielām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pupiņas notecināt no ūdens.
Vālriekstus samalt blenderī vai ar gaļas maļamo mašīnu un pārlikt bļodā. Pārkaisīt ar garšvielām - koriandru, hmeli-suneli, sāli un pipariem.
Sīpolu nomizot un sagriezt. Pārlikt bļodā un pārliet ar etiķi. Pēc 5 minūtēm etiķi notecināt un jau gatavus sīpolus pievienot riekstiem. Pievienot smalki sagrieztus zaļumus un kārtīgi visu samaisīt. Pievienot smalki skapātus ķiplokus, pieliet mazliet ūdens un kartīgi visu samaisīt tā, lai sanāk tāda kā bieza putriņa. Šo masu sajaukt ar pupiņām un ļaut ievilkties apmēram 1 stundu pirms pasniegšanas.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi