Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz visu nakti.
Kartupeļus un selerijas sakni notīra un sagriež kubiņos. Sīpolu smalki sakapā.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt olīveļļu, pievieno sīpolus un cep 5 min. Pievieno pupiņas, miežu putraimus un cep vēl 5 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno kartupeļus un selerijas sakni, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, pārlej ar buljonu vai ūdeni un vāra 15 min.
No krūtiņas nogriež ādiņu un sagriež to plānās strēmelītēs, pievieno zupai. Gaļu sagriež kubiņos un pievieno zupai. Pielej pienu, pievieno lauru lapu, dilles, apsedz ar vāku un vāra apmēram 1 stundu uz lēnas uguns.
Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.