Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable soup with beans and ham, selective focus

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 200g miežu putraimi
  • 200g pupiņas
  • 300g kūpināta krūtiņa ar ādu
  • 2 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 vidējs sīpols
  • 1/2 l vistas buljons vai ūdens
  • 1/2 l piens
  • 1 lauru lapa
  • dilles ar kātiem
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas
Te nu ir vēl viena recepte, kā apliecienājums - garšīgam ēdienam nemaz nav jabūt dārgam! Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas un garšo patiešām lieliski!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz visu nakti.
Kartupeļus un selerijas sakni notīra un sagriež kubiņos. Sīpolu smalki sakapā.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt olīveļļu, pievieno sīpolus un cep 5 min. Pievieno pupiņas, miežu putraimus un cep vēl 5 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno kartupeļus un selerijas sakni, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, pārlej ar buljonu vai ūdeni un vāra 15 min.
3
No krūtiņas nogriež ādiņu un sagriež to plānās strēmelītēs, pievieno zupai. Gaļu sagriež kubiņos un pievieno zupai. Pielej pienu, pievieno lauru lapu, dilles, apsedz ar vāku un vāra apmēram 1 stundu uz lēnas uguns.
4
Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi