Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Zirņu pikas

Sastāvdaļas
  • 500 g vārīti pelēkie zirņi
  • 200 g vārīti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 100g žāvēta škiņķa
  • 2 ēd.k. eļļas
  • sāls pēc garšas
Ziemassvētku galdā obligāti jābūt pelēkiem zirņiem , lai būtu daudz naudas. Tie noteikti jāapēd visi, lai nākamajā gadā nebūtu jāraud... Lai gan līdz svētkiem vēl tālu, recepti izmēģini jau tagad, vai smeķēs!

Pagatavošana

1
Sīpolu nomizot, sagriezt ripiņās. Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus ar šķiņķi.
2
Kartupeļus un zirņus samalt ar gaļas maļamo mašīnu, pievienot apceptus sīpolus un šķiņķi. Pēc garšas pievienot sāli. Visu samaisīt.
No gatavas zirņu pikas masas veido bumbiņas. Līdz pasniegšanai apsedz ar pārtikas plēvi.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi