Vistas salāti ar pelēkiem zirņiem
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas (novārītas)
- 1 bundž. pelēkie zirņi
- 6 plūmju tomāti
- 1 čili pipari
- 1/4 gl. baltvīna etiķis
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 50g zaļie lociņi
- sāls, pipari pēc garšas
Latviešu tradicionālais Ziemassvētku ēdiens ir pelēkie zirņi.Pelēkie zirņi ar speķi un sīpoliem.Pupiņas gan izmantojam biežāk, kādā zupā vai salātos. Tomēr tieši pelēkie zirņi ir lielisks papildinājums dažādos salātos. Īpaši gardi tie ir šādā apvienojumā.Variet protams šo iekļaut arī savā Ziemassvētku ēdienkartē, bet tie ir tik garšīgi ka noteikti gatavosiet tos biežāk.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pelēkos zirņus apcept pannā līdz viss šķidrums
ir iztvaikojis.
Lielā bļodā sajaukt kopā zirņus, vistas filejas gabaliņus, sagrieztus tomātus, smalki sakapātus
čili piparus un lokus. Pārliet ar etiķi un
olīveļļu. Pievienot pēc garšas sali un piparus.