Ziedkāpostu sadali vai sagriez mazākos gabalos. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, pārliec ziedkāpostus, pārlej tos ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī, līdz ziedkāposti ir mīksti.
Vistas fileju pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cep cepeškrāsnī, līdz gaļa ir gatava.
Sīpolu sagriez mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno timiāna lapiņas, rīsus un cep, līdz tie maina ārējo izskatu un arī kļūst caurspīdīgi. Tad pielej vīnu un sautē, līdz vīns iztvaiko. Pa vienai glāzei pievieno vistas buljonu un iztvaicē arī to. Kad rīsi ir gatavi, pievieno ziedkāpostus, sieru un maisi, līdz siers izkusis, un uguni izslēdz. Pēc nepieciešamības pievieno sāli. Pašās beigās iemaisi sagrieztus pētersīļus.
Risoto pasniedz uzreiz ar sagrieztu vistas fileju.