Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Risoto ar ziedkāpostiem un ceptu vistas fileju

Sastāvdaļas
  • 1/2 galviņa ziedkāposts
  • 1gl arborio rīsi
  • 1/2 gl sauss baltvīns
  • 4 gl dārzeņu vai vistas buljons
  • 150g cietais siers
  • 2 vistas filejas
  • 1 sīpols
  • timiāns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Ziedkāposti satur daudz C vitamīnu; satur arī folijskābi, B6 vitamīnu. Tas ir pietiekams iemesls, lai mēs šo dārzeni iekļautu savā ikdienas ēdienkartē. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir ziedkāposts!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ziedkāpostu sadala vai sagriež mazākos gabalos. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, pārliek ziedkāpostus, pārlej tos ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz ziedkāposti ir mīksti.
2
Vistas fileju pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cep cepeškrāsnī līdz gaļa ir gatava.
3
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno timiāna lapiņas, rīsus un cep līdz tie maina ārējo izskatu un arī kļūst caurspīdīgi. Tad pielej vīnu un sautē līdz vīns iztvaiko. Pa vienai glāzei pievieno vistas buljonu un iztvaicē arī to. Kad rīsi ir gatavi, pievieno ziedkāpostus, sieru, samaisa līdz siers izkusis un uguni izslēdz. Pēc nepieciešamības pievieno sāli. Pašās beigās iemaisa sagrieztus pētersīļus.
4
Risoto pasniedz uzreiz ar sagrieztu vistas fileju.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi