Zirņu plācenīši.
Zirņu plācenīši.
Pupas & graudi
2024. gada 27. aprīlī, 14:17

Gardie zirņu plācenīši ar salātiem

Vegāni izvairās no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas. Visbiežākie šādas izvēles iemesli ir ētiski apsvērumi saistībā ar dzīvnieku tiesībām vai labturību, apkārtējo vidi un veselību. Mēs atbalstam domu par veselīgu dzīvesveidu un piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti, kura patiks veģetāriešiem, simpatizēs vegāniem un garšos ikvienam. Vēlamies atzīmēt, ka mērces sastāvā ir jogurts - kam pret to ir iebildumi, gatavo mērci ar sojas jogurtu vai majonēzi.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Kartupeļus sastampā ar kartupeļu stampu. Zirņus sasmalcina ar blenderi. Zirņus un kartupeļus var sasmalcināt arī ar gaļas maļamo mašīnu. Kartupeļus un zirņus samaisa kopā, pievieno miltus, sāli, svaigi maltus piparus, ķiploku pulveri un sasmalcinātus zaļumus. No šīs masas ar mitrām rokām veido nelielus plācenišus. Plācenīšus cep uzkrsētā eļļa no abām pusēm. Pirms cepšanas plācenīšus apvārta miltos vai rīvmaizē, ja nav glutēna nepanesamības.

2

Mērcei jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem zaļiem lokiem, sāli un svaigi maltiem pipariem. Tomātus sagriež smalkāk.

3

Zirņus plācenīšus pasniedz ar salātiem, tomātiem un mērci.