Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Arančīnī ar sieru

Sastāvdaļas
  • 180g rīsi priekš risoto
  • 1l vistas vai dārzeņu buljons
  • 45g rīvēts Parmezāna siers
  • 12 Mocarellas mini bumbiņas
  • apm 200 g rīvmaize
  • 1 maziņš sīpols
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķis
  • 2 ēd.k. sviests
Arančīnī, jeb Arančino (itāliešu val.: arancine / arancini di riso alla siciliana). Tā ir Sicīliešu klasika! Tradicionāls sicīliešu street food ēdiens, kura pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Ja esiet itāļu virtuves piekritējs, noteikti izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana 12 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, apm. 2 min. Tad pievieno rīsus (rīsus nevajag skalot) un pacep vēl kādas 3 min. Tad pamazām (nelielām porcijām) lej klāt buljonu - tikko iztvaiko, tā vēl pielej. Pašās beigās pievieno etiķi un rīvētu Parmezānu. Gala rezultāta sanāk pašķidra rīsu pitra - to atstāj atdziest (pilnībā).
2
Bļodā ieber rīvmaizi. Atdzisušiem rīsiem pievieno olu dzeltenumu un kārtīgi apmaisa. Paņem rokā rīsu bumbiņu, iespiež iekšā mocarellas bumbiņu, aiztaisa caurumu un izviļā lielo bumbu rīvmaizē. Cep cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm
3
Pasniedz ar asu mērci (es izvēlējos paštaisītu tomātu mērci)

Pievienot komentāru

Pupas & graudi