Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Siltie griķu salāti ar sieru un olu

Sastāvdaļas
  • 150g BIO tvaicēti griķi "Bebri"
  • 150g svaigās siera lodītes ar baravikām "Veckūkuri"
  • 500ml vistas vai dārzeņu buljons
  • 1 neliels puravs
  • 3-4 jaunās bietes ar lakstiem
  • 4 mīksti vārītas olas
  • redīsu dīgsti
  • kaltēts oregano
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ķiploka daiviņa
Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķi ir bioloģisks stimulators, jo satur organismam nepieciešamās olbaltumvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un mikroelementus. Piedāvājam jums vēl vienu griķu pagatavošanas recepti, šoreiz siltie salāti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Biešu lakstus noskalo un sagriež smalkāk. Puravu arī sagriež smalkāk. Katlā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu ķiploka daiviņu, puravus un biešu lapiņas. Pievieno griķus un pāris minūtes apcep arī tos. Pielej buljonu, pievieno kaltētu oregano pēc garšas un vāra līdz griķi ir gatavi, bet šķidrums iztvaikojis.
2
Siltus griķus kārto porcijas šķīvjos. Pa virsu sadrupina siera lodītes. Salātus pasniedz ar redīsu dīgstiem un olu pusītēm.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi