Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetarian cream soup with vegetable, decorated with pies and carrot

Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām

Sastāvdaļas
  • 0,5 gl. diedzētu pupiņu
  • 1 vidējs sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 4 cm svaiga ingvera saknes
  • 400ml kokosa piena
  • 2 ēd.k. GĪ sviesta
  • 1 ēd.k. ziras sēklu
  • 1 tējk. sinepju sēklas
  • 0,5 tējk. fenheļa sēklu
  • 0,5 tējk. malta koriandra
  • 0,5 tejk. karija
  • kajenas pipari
  • 1 laima sula
  • koriandra zaļumi dekoram
  • sals pēc garšas
Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus. Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām, ka vitamīnu šobrīd dārzeņos un augļos tik pat kā nav. Tāpēc talkā nāk diedzētās sēklas. Sēklas neapšaubāmi labāk izmantot "dzīvā" veidā. Bet dažreiz gribās jau arī ko kreftīgāku. Veikalos tagad pieejamas diedzētas ķīniešu pupiņas. Tās vēl sauc gan par mašu, gan par zelta pupiņām, gan par mung pupām. No tām tad šodien arī būs zupa.

Pagatavošana

1
Veikalos parasti var nopirkt jau diedzētas ķīniešu pupiņas. Ja asni vēl nav parādījušies, tad novietojiet trauciņu vienkārši siltā vietā un ik pa brīdim apslaciniet ar ūdeni - pēc 1-2 dienām asni jau noteikti būs. Kaltiņā iebērt pupiņas, pārliet ar 2 gl. ūdens, piebērt kariju un vārīt minūtes 40 līdz gatavībai.
2
Sīpolus, ķiplokus un ingveru notīrīt un smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt sviestu, pievienot ziru, sinepju sēklas, fenheļa sēklas un apcept uz vidēja uguns 1,5 min. Pievienot sīpolu, ķiploku, ingveru, koriandru un kajenas piparus un cept 5 min, turpinot maisīt. Gatavās pupiņas nokāst un pievienot dārzeņu maisījumam pannā, apcept visu kopā 2 min Pārlikt katlā, pārliet ar 1 l auksta ūdens, uzvārīt un uz lēnas uguns vārīt 10 min. Ieliet kokosa pienu un vārīt vēl 5 min.
3
Visu atdzesēt un sablenderēt
4
Pasniegt aplejot ar laima sulu un pārkaisīt ar ķīniešu pupiņām un koriandra zaļumiem.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi