Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kišs ar malto gaļu un zaļām pupiņām

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 200 g miltu
  • 90 g dārzeņu buljona vai ūdens
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • &nbsp
  • Pildījumam:
  • 300 g maltās gaļas
  • 400g pākšu pupiņas
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • 1/2 glāze piena
  • 50g siera
Diezgan vienkārša recepte un neprasa lielas piepūles. Derēs arī tiem, kas ievēro slaido līniju

Pagatavošana

1
Miltus izsijā un sajauc ar eļļu un buljonu vai ūdeni. Visu kārtīgi sajauc (man mazliet ūdens prasījās vairāk) - miklai jābūt diezgan stingrai, ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Ideāli būtu uz 2 stundām.
2
Mīklu izrullē un liek formā. Tad liek cepeškrāsnī uz 5 min. apcepties (tad apakša nebūs tik mitra). Mīklai pa virsu var uzbērt zirņus, lai mīklas vidus neceļas augšā. Protams, pirms likt pildījumu, zirņus ir jāizvāc.
3
Malto gaļu apcep ar pupiņām un sīpoliem pannā (es vēl 3 ķiploku daiviņas liku klāt) un liek formā mīklai pa virsu. Sakuļ olu ar pienu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un pārlej pāri gaļai ar pupiņām. Liek krāsnī iekšā. Pēc aptuveni 15 min. pārkaisa ar rīvētu sieru un vēl kādas 15 min. cep cepeškrāsnī.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi