Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk viena panna ar pīrādziņiem. (Foto: Shutterstock)

Omītes pīrādziņi 6

Sastāvdaļas
  • MĪKLAI
  • ½ paciņa rauga
  • 1 ēdamkarote cukura (ar kaudzi)
  • ½ tējkarote sāls
  • 200 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 480 g miltu
  • PILDĪJUMAM
  • 250 g dūmotas cūkgaļas vai cauraudzīša
  • 1 sīpols
  • Sāls, smalkie pipari
"Šie pīrādziņi ir ļoti ātri pagatavojami, jo mīkla nav jāraudzē – Yes! – tas tik ir temps! Tie ir kraukšķīgāki par parastajiem, vairāk kā našķis, uzkožamais, ne nopietns ēdiens," žurnālam "OK!" stāsta "Bez tabu" moderatore un dūla Evelīna Strazdiņa, "mans vīrs, kurš ir izaudzis ar savas mammas “īstajiem” pīrāgiem, sākumā bija skeptisks, taču, kad pagaršoja, atzina: “Baigi labi!” No norādītā daudzuma sanāk viena panna."

Pagatavošana

1
Raugam pievienoju cukuru, to izšķīdinu.
2
Pielieku sāli.
3
Pieleju pienu.
4
Izkausēju sviestu, to siltu leju rauga masā.
5
Pieberu miltus.
6
Visu samīcu, mīkla ir mīksta, staipīga, nelīp pie rokām.
7
Mīklu apsedzu ar dvielīti un lieku ledusskapī uz 30 minūtēm – tur tā uzrūgst.
8
Smalki sagriežu gaļu un sīpolus, pievienoju garšvielas.
9
Paņemu mīklu tenisa bumbiņas lielumā un izrullēju apli 15 cm diametrā.
10
Sagriežu 8 daļās – apli uz pusēm vertikāli un horizontāli, tad slīpo krustu – sanāk 8 šauri trīsstūrīši.
11
Gaļas čupiņu (½ tējkarotes) lieku katra trīsstūrīša platajā galā, stūrīšus aizloku pāri gaļai un aizrullēju ciet.
12
Pannā lieku ar spico vietu uz leju – lai pīrādziņš neatveras.
13
Apsmērēju ar sakultu olu.
14
Cepu 200 grādos 10–15 minūtes (lieli grādi ir svarīgi, lai nesanāk sausi kā cepumi).

Skatīt visus komentārus

Pīrāgi un pīrādziņi