sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Avokado klaips

Sastāvdaļas
  • 130 g miltu
  • 1 avokado
  • 65 g mīksta sviesta
  • 65 g cukura
  • 1 liela ola
  • 1 tējk. laima sulas
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sodas
  • ¼ tējk. malta kanēļa
  • ¼ tējk. vaniļas ekstrakta
  • šķipsna sāls
Piemērots veselīgo maltīšu faniem. Viegli pagatavojams, īpaši tiem, kuri iepraktizējušies banānu klaipa cepšanā.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 165 grādiem. Ar papīru izoderē nelielu skārda formu, paredzētu maizes cepšanai. Avokado mīkstumu vai nu rūpīgi saspaidi ar dakšiņu, vai sablendē.
2
Liec bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli. Citā traukā līdz baltām putām sakul sviestu un cukuru, piejauc olu, vaniļu, avokado un laima sulu (tā palīdzēs saglabāt avokado krāsu). Iejauc šo miksli sauso produktu bļodā, rūpīgi samaisi, liec cepamajā formā un izlīdzini. Cep 35–45 minūtes. Pārbaudi, vai gatavs – ar koka skaliņu iedur klaipam vidū. Ja skaliņš sauss, maize ir izcepusies.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi