Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Minced meat pie with cup of chicken stock on background

Hadsones jēra gaļas pīrāgs

Sastāvdaļas
  • Pildījumam:
  • 200 g jēra gaļa
  • 200 g jēra aknas
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd.k. piens
  • 3 ēd.k. konjaks
  • 1 ēd.k. milti
  • 1 ēd.k. rīvēta citrona miza
  • kaltēts timiāns
  • majorāns
  • šķipsniņa muskatrieksts
  • sāls
  • &nbsp
  • Mīklai:
  • 1,5 glāze milti
  • 120 g biezpiens
  • 1 ola
  • 4 ēd.k. sviests
  • 2 tējk. cepamais pulvers
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • sāls
Gandrīz katrs ir lasījis Artura Konana Doila romānu par lielisko detektīvu Šerloku Holmsu un viņa draugu doktoru Vatsonu. Nu, vismaz, filmu redzējis ir! Un, protams, atceramies Holmsa dzīvoklīša pļāpīgo saimnieci misis Hadsoni. Tieši misis Hadsone katra mēneša trešajā svētdienā cepa Holmsam šo gardo jēra gaļas pīrāgu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Gatavojam mīklu. Sajaukt bļodā biezpienu, olu, olīveļļu un sāli. Pievienot izsijātus miltus un cepamo pulveri. Samaisīt un izklāt miklu uz darba virsmas un mīcīt to 3-4 minūtes. Apsegt mīklu ar dvieli un atstāt uz 30 minūtēm.
2
Gatavojam pildījumu. Sīpolus un ķiploku notīrīt. Sīpolus sagriezt gredzenos, ķiploku sakapāt. Uz pannas izkausēt sviestu un apcept sīpolus ar ķiplokus ~ 6 minūtes. Pieliet konjaku un noņemt no uguns. Jēra gaļu un aknas izmalt gaļas mašīnā. Gaļas masu sajaukt ar olu un miltiem. Pievienot apceptos sīpolus, ķiplokus, garšvielas, sāli, piparus.
3
Iesmērēt ar sviestu cepamtrauku. Mīklu izklāt uz miltiem apbērtas darba virsmas un izveidot apli 5cm platāku par cepamtrauku. Cepamtraukā izklāt mīklu tā, lai būtu nosegta cepamtrauka apakša un malas. Uz mīklas izlikt gaļas masu un izlīdzināt. Augšējās mīklas malas ielocīt uz iekšpusi. Atstāt nostāvēties ~ 20 minūtes.
4
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajaukt olas dzeltenumu ar pienu un apsmērēt pīrāga malas. Cept cepeškrāsnī ~ 50 minūtes.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi