Biezpiena pīrādziņi ar sēnēm 2
Sastāvdaļas
- Mīklai
- 250g 9% biezpiens
- 200 g miltu
- 2 olas
- 2 tējk. cukura
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. sāls
- Pildījumam:
- 500 g šampinjonu
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 125g Monterigo siers
- 3 ēd.k. olīveļļas
- svaigi malti melnie pipari un sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
Šiem pīrādziņiem īpašo garšu sniedz šampinjoni un cietais siers. Tie tiek cepti eļļā uz pannas.
Pagatavošana
1
Sēnes notīra un smalki sagriež. Sīpolus sagriež nelielos kubiņos. Uz pannas vispirms apcep sēnes un, kad viss šķidrums iztvaikojis, pievieno sīpolus un cep līdz gatavībai.
2
Sarīvē sieru un pievieno jau atdzisušām sēnēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
3
Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā lielā bļodā. Mīklu sadala 2-3 daļās. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē katru daļu, cik plānu vien var.
4
Ar formiņu vai glāzi izgriež aplīšus, uzliek katra aplīša vidū pa tējkarotei pildījuma, aizspiež ciet malas. Pannā uzkarsē eļļu un cep pīrādziņus nelielās porcijās uz vidējas uguns.
5
Lai pīrādziņi neizjūk cepšanas procesā, tie jāliek uz pannas ar savienojuma vietu uz leju.
2 komentāri