foto: Shutterstock
Pīrāgi un pīrādziņi
2021. gada 2. aprīlī, 14:00

Biezpiena pīrādziņi ar sēnēm

Šiem pīrādziņiem īpašo garšu sniedz šampinjoni un cietais siers. Tie tiek cepti eļļā uz pannas.

Pagatavošana

1

Sēnes notīra un smalki sagriež. Sīpolus sagriež nelielos kubiņos. Uz pannas vispirms apcep sēnes un, kad viss šķidrums iztvaikojis, pievieno sīpolus un cep līdz gatavībai.

2

Sarīvē sieru un pievieno jau atdzisušām sēnēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā lielā bļodā. Mīklu sadala 2-3 daļās. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē katru daļu, cik plānu vien var.

4

Ar formiņu vai glāzi izgriež aplīšus, uzliek katra aplīša vidū pa tējkarotei pildījuma, aizspiež ciet malas. Pannā uzkarsē eļļu un cep pīrādziņus nelielās porcijās uz vidējas uguns.

5

Lai pīrādziņi neizjūk cepšanas procesā, tie jāliek uz pannas ar savienojuma vietu uz leju.