Pīrāgi un pīrādziņi
2018. gada 15. janvārī, 11:09

Svinīgie pīrādziņi ar cūkgaļas pildījumu

Mājas pīrādziņi var būt ar dažādiem pildījumiem, bet "svinīgākie" ir ar gaļas pildījumu - garšīgi, smaržīgi un sātīgi.

Pagatavošana

20 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Bļodā ieber raugu, pievieno cukuru, sāli un uzsildītu pienu (lai pirkstu var ielikt), samaisa un atstāj uz 15 min. ierūgt. Tad pievieno miltus, eļļu un iemīca mīklu. Mīca tik ilgi, līdz tā atlīp no rokām. Tad apsedz ar tīru virtuves dvielīti un atstāj uz 2 stundām uzrūgt.

3

Gatavo pildījumu. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un malto gaļu. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pildījuma atdzesē un samaisa ar rīvētu sieru.

4

Mīklu sadala 18- 20 daļās. No katras šādas daļas izveido plāceni, pa vidu liek pildījumu un malas aizlīmē ciet, veidojot pīrādziņus. Pīrādziņus kārto uz cepešpannas, apsmērē ar sakultu olu un cep līdz tie ir gatavi, apm. 25 min.

5

Pasniedz gan siltus, gan aukstus.