Raugu sadrupina bļodā, pievieno cukuru un saberž līdz raugs izšķīst. Pievieno siltu pienu, samaisa un atstāj uz 10 min. ierūgt. Lielā bļodā izsijā miltus, pievieno ieraugu, sāli pēc garšas un olīveļļu. Iemīca mīklu. Apsedz ar tīru virtuves dvielīti un uz 45 min. noliek siltā vietā izrūgt.
Vistas fileju sagriež pēc iespējas smalkāk. Marinētus gurķus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno pāris karotes gurķu sulas un samaisa.
No mīklas izveido nelielas bumbiņas. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē katru bumbiņu. Liek pildījumu - pa 1 ēd.k. uz katru pīrādziņu. Malas aizlipina ciet un novieto uz cepešpannas. Vienā no pīrādziņiem papildus ieliek pupiņu.
Pīrādziņus apsmērē ar sakultu olu un cep 190 grādos 15-20 min.