Pīrāgi un pīrādziņi
2016. gada 4. oktobrī, 06:11

Plānais pīrāgs ar vistu pannā

Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku, zvejnieku un vienkāršo cilvēku virtuve, kuras pamatā ir visiem pieejamas, veselīgas izejvielas. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Cāli sadala, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra. Gaļu atdala no kauliem.

2

Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā sagrieztas sēnes un puravus. Uguni izslēdz un pievieno vistas gaļu, sasmalcinātus zaļumus, muskatriekstu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Apmaisa.

3

Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves.

4

Pannu iesmērē ar olīveļļu un ieklāj1-2 mīklas lapas tā, lai pannas apakša ir pilnibā noklāta un mīkla karājas pāri malām. Mīklu apsmērē ar vistas buljonu un plānā kārtā kārto 3-4 ēd.k. pildījumu, pārkaisa ar sieru. Apsedz ar mīklas kārtu, kuru atkal apsmērē ar buljonu un tieši tāpat kārto pildījumu un sieru. Tā turpina, kamēr izmantots viss pildījums. Pēdējā kārta ir mīklas kārta, kuru iesmērē ar olīveļļu. Tad uzloka visas mīklas malas, kuras karājas pāri malām.

5

Pīrāgu uz mazas uguns cep apm. 6-7 min, tad apgāž riņķī un cep vēl tik pat.

6

Pīrāgu var pasniegt gan siltu, gan aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.