Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Buljona pīrādziņi 4

Sastāvdaļas
  • 1 vista (apmēram 1 kg)
  • 2 burkāni
  • zupas zaļumi un garšvielas
  • 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
  • 2 sīpoli
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 1 ola
  • sāls, pipari pēc garšas
Šos pīrādziņus daudzi atceras vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem, sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums - buljona pīrādziņi

Pagatavošana

1
Katlā ielikt vistu un pārlejot ar ūdeni uzvārīt. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vārīt apmēram stundu, kamēr vista gatava. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu nokāš - to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem. Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona. Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.
2
Mīklu atkausēt un ļaut mazliet uzbriest. Mīklu izrullē, sadala kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm ka trīsstūrīti un malas saspiež. Nepieciešamības gadījumā liekās malas ar nazi nogriež.
3
Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.

Skatīt visus komentārus

Pīrāgi un pīrādziņi