Buljona pīrādziņi
foto: Shutterstock
Buljona pīrādziņi
Pīrāgi un pīrādziņi
2025. gada 30. septembrī, 10:00

Buljona pīrādziņi

Buljona pīrādziņi ir "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem, iznāk arī gards buljons, ko pasniedz kopā ar pīrādziņiem. Tā radies nosaukums - buljona pīrādziņi.

Pagatavošana

1

Katlā liec vistu un, pārlejot ar ūdeni, uzvāri. Noņem putas, pievieno garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vāri apmēram stundu, kamēr vista gatava. Vistu izņem, atdzesē un atdali no kauliem. Buljonu nokās - to pēc tam varēsi izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem.

2

Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samal kopā. Vari pievienot arī burkānu no buljona. Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus pēc garšas.

3

Mīklu atkausē un ļauj tai mazliet uzbriest. To izrullē, sadali kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliec malto gaļu, pārloki uz pusēm, izveidojot trīsstūrīti, un malas saspied.

4

Trīsstūrīšus pārzied ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.