Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Buljona pīrādziņi 4

Sastāvdaļas
  • 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
  • 1 vista (apmēram 1 kg)
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 ola
  • 6 ķiploka daiviņas
  • zupas zaļumi un garšvielas
  • sāls, pipari pēc garšas
Šos pīrādziņus daudzi atceras vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem, sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums - buljona pīrādziņi.

Pagatavošana

1
Katlā liek vistu un pārlejot ar ūdeni uzvāra. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vāra apmēram stundu, kamēr vista gatava. Vistu izņemt, atdzesē un atdala no kauliem. Buljonu nokāš - to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem.
2
Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona. Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.
3
Mīklu atkausē un ļauj tai mazliet uzbriest. To izrullē, sadala kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm, izveidojot trīsstūrīti un malas saspiež.
4
Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.

Skatīt visus komentārus

Pīrāgi un pīrādziņi