Pīrādziņi ar kartupeļiem un sieru
Sastāvdaļas
- 400g milti
- 3gb ar mizu vārīti kartupeļi
- 250g auksts sviests
- 120 siers Fetaki
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 olas dzeltenums
- svaigs rozmarīns
- 2 ēd.k. piens
- 1 tējk. cukurs
- sāls, pipari
Šie pīrādziņi ir lieliska uzkoda jebkura mēroga svinībās. Tie ir baudāmi gan tikko izņemti no krāsns, gan arī auksti tie nezaudzē savas garšu īpašības!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Sviestu sagriež kubiņos, pievieno miltiem un ar nazi sakapā, lai veidojas "drupačas". Pievieno pa 1 ēd.k. aukstu ūdeni tik daudz, lai var iejaukt mīklu (apm 8-10 karotes). No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 20 min.
2
Kartupeļus nomizo, saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno sasmalcinātu Fetaki sieru un rozmarīnu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa.
3
Darba virsmu apkaisa ar miltiem un izrullē uz tās mīklu. Izgriež aplīšus, pa vidu kārto pildījumu un veido pīrādziņus.
4
Cepamo pannu izklāj ar papīru un pārliek pīrādziņus, apsmērē tos ar uzputotu olu ar pienu.
5
Cep 180 grādos apm. 25 min