Kartupeļus nomizo un sagriež 5-6 mm biezās ripiņās. Kartupeļus apcep olīveļļā, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Kartupeļus pārliek karstumizturīgā formā (labi derēs keramiskā) un izlīdzina.
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu. Uzmanīgi mīklu pārnes formā un apsedz kartupeļus. Liekās malas nogriež vai ieloka formas iekšpusē. Mīklu vairākās vietā uzdur ar dakšu. Cep pīrāgu apm. 35-40 min., līdz tas kļūst zeltains. Tartei ļauj atdzist un tad apsedzot ar lielāku šķīvi apmet riņkī.
Pagatavo mērci. Zaļumus un ķiplokus smalki sakapā, pievieno etiķi, olīveļļu un sāli pēc garšas.
Sieru sadrupina vai sagriež mazos kubiņos. Puravu sagriež ripiņās. Atdzisušu pīrāgu pasniedzot pārkaisa ar sieru un pārlej ar zaļo mērci.
Šo tarti var pagatavot arī daudzfunkcionālā (multivārāmā) katlā. Tad kartupeļus apcep uzreiz katlā un, pārklājot ar mīklu, režīmā "Cepšana" cep apm. 35 min.