Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Tarte ar kartupeļiem un sieru

Sastāvdaļas
  • 6-8 kartupeļi
  • 1-2 ēd.k. olīveļļa
  • 200g kārtainā bezrauga mīkla
  • 150g baltais siers (biezpiena vai Feta)
  • puravi vai loki
  • sāls, pipari
  • Zaļajai mērcei:
  • pētersīļi
  • dilles
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķis
  • 3-4 ēd.k. olīveļļa
  • sāls
Iespējams, ka kartupelis ir senākais dārzenis, kas zināms cilvēcei. Taču tikpat labi pirmā produkta titulu varam dot piena produktiem, piemēram, sieram. Lai par šo tēmu strīdās vēsturnieki. Mēs tikmēr pagatavosim lielisku recepti, kurā izmantosim gan kartupeļus, gan sieru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriež 5-6 mm biezās ripiņās. Kartupeļus apcep olīveļļā, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Kartupeļus pārliek karstumizturīgā formā (labi derēs keramiskā) un izlīdzina.
2
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu. Uzmanīgi mīklu pārnes formā un apsedz kartupeļus. Liekās malas nogriež vai ieloka formas iekšpusē. Mīklu vairākās vietā uzdur ar dakšu. Cep pīrāgu apm. 35-40 min., līdz tas kļūst zeltains. Tartei ļauj atdzist un tad apsedzot ar lielāku šķīvi apmet riņkī.
3
Pagatavo mērci. Zaļumus un ķiplokus smalki sakapā, pievieno etiķi, olīveļļu un sāli pēc garšas.
4
Sieru sadrupina vai sagriež mazos kubiņos. Puravu sagriež ripiņās. Atdzisušu pīrāgu pasniedzot pārkaisa ar sieru un pārlej ar zaļo mērci.
5
Šo tarti var pagatavot arī daudzfunkcionālā (multivārāmā) katlā. Tad kartupeļus apcep uzreiz katlā un, pārklājot ar mīklu, režīmā "Cepšana" cep apm. 35 min.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi