Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Dārzeņu kūka ar alu

Sastāvdaļas
  • 200g miltu
  • 100g auksta sviesta
  • 3 olas
  • 1/2 gl. alus
  • 2 brokoļi
  • 1 kabacis
  • 1/2 gl. piena
  • siers
  • sāls un svaigi malti pipari
Šis nav pīrāgs, bet kūka! Nu citas atkāpes pieļaujamas, alus drīkst būt arī cits. Mēs tikai rekomendējam Valmiermuižas alu, jo tā garšu buķete mums šķita īpaši piemērota šai receptei.

Pagatavošana

1
Miltus ar sviestu sakapāt kopā un pievienojot olu un alu iemīcīt mīklu. Mīklai jābūt diezgan elastīgai. Mīklu ietīt plēvē un ielikt ledusskapī uz 30 min.
2
Mīklu izņemt no ledusskapja un izrullēt diezgan plāni. sakārtot formā un liekās malas no griezt. Mīklu uzdurt ar dakšu, pārklāt ar cepamo papīru un uzbērt zirņus vai pupiņas. Cept cepeškrāsnī apmēram 15 min.
3
Brokkoļus novārīt sālsūdenī. Kabačus sagriezt strēmelītēs ar dārzeņu mizojamo. Olas saputot ar pienu, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Mīklu izņemt no krāsns, noņemt slogu un papīru un sakārtot dārzeņus. Visam pa virsu pārliet olu maisījumu un pārkaisīt ar sarīvētu sieru. Cept vēl 15-20 min. cepeškrāsnī 180 grādos.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi