Dārzeņu kūka ar alu
Sastāvdaļas
- 200g miltu
- 100g auksta sviesta
- 3 olas
- 1/2 gl. alus
- 2 brokoļi
- 1 kabacis
- 1/2 gl. piena
- siers
- sāls un svaigi malti pipari
Šis nav pīrāgs, bet kūka! Nu citas atkāpes pieļaujamas, alus drīkst būt arī cits. Mēs tikai rekomendējam Valmiermuižas alu, jo tā garšu buķete mums šķita īpaši piemērota šai receptei.
Pagatavošana
1
Miltus ar sviestu sakapāt kopā un pievienojot olu un alu iemīcīt mīklu.
Mīklai jābūt diezgan elastīgai.
Mīklu ietīt plēvē un ielikt ledusskapī uz 30
min.
2
Mīklu izņemt no ledusskapja un izrullēt diezgan
plāni.
sakārtot formā un liekās malas no griezt.
Mīklu uzdurt ar dakšu, pārklāt ar cepamo papīru un uzbērt zirņus vai pupiņas.
Cept cepeškrāsnī apmēram 15 min.
3
Brokkoļus novārīt sālsūdenī. Kabačus sagriezt
strēmelītēs ar dārzeņu mizojamo. Olas saputot
ar pienu, pievienot pēc garšas sāli un piparus.
Mīklu izņemt no krāsns, noņemt slogu un papīru
un sakārtot dārzeņus.
Visam pa virsu pārliet olu maisījumu un
pārkaisīt ar sarīvētu sieru.
Cept vēl 15-20 min. cepeškrāsnī 180 grādos.