Picas mīklas pamatrecepte
Sastāvdaļas
- 500 g kviešu miltu
- 325 ml remdena ūdens
- 20 g rauga
- 1 tējk. sāls
Mācām, kā pagatavot picas mīklu un uzcept gardas picas. 4 picām (ap 30 cm diametrā)
Pagatavošana
1
Raugu sadrupini, ieber remdenā ūdenī un izšķīdini.
2
Miltus ieber bļodā, samaisi ar sāli. Pielej izšķīdināto raugu un ar miksera mīklas āķiem samīci mīklu.
3
Atstāj, lai 5 minūtes pastāv. Pēc tam ar rokām sparīgi mīci aptuveni 10 minūtes.
4
Izveido apaļu bumbu, pārklāj ar dvielīti, noliec siltumā, lai kādu stundu rūgst.
5
Mīklu sadali 4 daļās, liec uz galda vai dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izveltnē.