Pastas
2012. gada 21. septembrī, 18:25

Pasta ar brokoļiem un olīvām

Kurš gan vēl nav iepazinis pastu. Makaroni arī mūsu platuma grādos ir pietiekami populārs produkts. Vēlamies padalīties ar vēl kādu pastas pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Brokoļus sadalīt ziedos. Papriku sagriezt, iztīrīt no seklām un sagriezt stremelītēs. Brokoļus un papriku sakārtot uz cepešpannas, iepriekš izklātas ar cepamo papīru un apslacīt ar olīveļļu. Turpat blakus novietot ķiploku galviņas. Cept cepeškrāsnī 15-20 min, kamēr brokoļi ir mīksti.

Tikmēr izvāra makaronus. Katlā ar verdošu sālsūdeni iebērt makaronus un vārīt saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Makaronus noliet, atstājot 1/4 gl. ūdens mērcei.

2

Atbrīvot ķiplokus no mizām un saberzt putriņā kopā ar olīveļļu un citrona sulu. Pievienot sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas. Šo masu pārliet makaroniem, pievienot brokoļus un papriku. Olīvas sagriezt strēmelītēs. Pievienot makaroniem. Ja ir nepieciešams, tad pievienot atlikto ūdeni.

3

Pasniegt porcijas šķivjos, dekorējot ar bazilika lapiņām.