Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepti makaroni Āzijas gaumē - nūdeles ar olu un dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 500 g nūdeļu pēc izvēles
  • 2 burkāni
  • 2 olas
  • 3 pavasara sīpoliņi ar lokiem
  • 1 šalotes sīpols
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanā čili pāksts
  • 4 ēdk. gaišās sojas mērces
  • 2–3 ēdk. sezama eļļas
  • 1 ēdk. sarkanās karija pastas
  • 1 ēdk. brūnā cukura
  • svaigas koriandra lapiņas
  • sāls
Ceptas nūdeles ir tradicionāls Āzijas tautu ēdiens ar neskaitāmiem variantiem – teju vai katrai saimniecei ir sava recepte. Mēs cepšanai vienlīdz labi varam izmantot gan dažādas Āzijas nūdeles, gan itāļu virtuvei raksturīgos makaronus. Šai receptei cepšanai labi der arī saulespuķu eļļa. Ar sāli gan jāuzmanās, jo sojas mērce jau pati par sevi ir sāļa.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nūdeles izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma un rūpīgi notecini.
2
Nomizotu šalotes sīpolu un ķiplokus smalki sakapā, burkānus sagriez salmiņos, iztīrītu čili pāksti un pavasara sīpoliņus sagriez gredzenos.
3
Vokpannā sakarsē eļļu, ieber šalotes sīpolus un ⅔ pavasara sīpoliņu, ķiplokus un čili, pievieno karija pastu un maisot cep 2–3 minūtes.
4
Pieber burkānus un maisot cep vēl apmēram 5 minūtes.
5
Pievieno nūdeles, sojas mērci, cukuru un sāli, ja vajag, un cep vēl pāris minūšu.
6
Olas sakul un ielej pannā, samaisi, lai sarec.
7
Pārkaisi atlikušos pavasara sīpoliņus un koriandra lapiņas.

Pievienot komentāru

Pastas