Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Spageti ar tomātiem un bekonu

Sastāvdaļas
  • 150 g spageti tipa pastas
  • 400 g bundža ar tomātu gabaliņiem, savā sulā
  • 3 šķēles bekona, sagrieztas strēmelēs
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
  • Šķipsna čili pārslu
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Pētersīļi apkaisīšanai
  • Olīveļļa
Itāliski šo ēdienu sauc “bucatini amatriciana”, kur “butacini” tiek tulkots kā garā pasta, bet “amatriciana” kā mērce, kuras sastāvā tradicionāli ir tomāti, čili, apcepts bekons. Dažās vietās tam pievieno cieto sieru, tā vari rīkoties arī tu. Tad pārkaisi jau gatavo mērci ar sauju rīvēta labi kūstoša siera.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Apmēram 5 minūtes pannā olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus un bekonu. Pievieno čili un tomātus un pasautē 15-20 minūtes.
2
Tikmēr uzvāri spageti. Nokās pastu, pievieno to mērcei un pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Pastas