Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pasta carbonara ar brokoļiem

Sastāvdaļas
  • 220 g šķiņķa
  • 340 g makaronu
  • 300 g brokoļa, sadalīta mazākos gabaliņos
  • 4 olas
  • 100 g siera
  • 1 puravs
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Eļļa
  • Pētersīļu pārkaisīšanai
Pasta carbonara ir klasisks itāļu virtuves ēdiens, kurā neiztrūkstoša ir gaļa – var izmantot gan bekonu, gan šķiņķi, gan kūpinātu gaļu, un olas, kuras iemaisa jau gatavajos makaronos. Un, protams, pasta! Vari izmantot spageti vai rigatoni veidu, kā arī citu sev tīkamu makaronu veidu. Šoreiz nedaudz citādāka recepte, kuru atsvaidzina brokoļi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Šķiņķi un puravu sagriež mazos gabaliņos. Ķiploku sasmalcina. To visu uz pannas apcep zeltaini brūnu un noliek malā.
2
Katlā liek vārīties makaronus. 2 minūtes pirms tie ir gatavi, ūdenim pievieno brokoļus.
3
Makaronus ar brokoļiem nokāš, taču 1 glāzi ūdens, kur tie vārījušies, pietaupa.
4
Lielā bļodā sakuļ olas, sarīvētu sieru un vārīto ūdeni. Pievieno makaronus ar brokoļiem, visu kārtīgi samaisot. Masu liek uz pannas un, kārtīgi maisot, silda kopā ar gaļu. Beigās pievieno pētersīļus.

Pievienot komentāru

Pastas