Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Nūdeles ar nātru mērci 2

Sastāvdaļas
  • 500 g vārītu nūdeļu
  • 150 g jauno nātru lapiņu
  • 2–3 sakapāti sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 50 g rīvēta siera
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • rīvēts muskatrieksts
  • malti melnie pipari
  • sāls
Jaunās nātru lapiņas ir piemērotas zaļajiem salātiem, biezpiena ēdieniem, zupām un mērcēm. Tā kā tās atgādina spinātus, tad var izmantot gandrīz visās spinātu receptēs. Šim gatavajam ēdienam šķīvī var papildus pārkaisīt rīvētu cieto sieru. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi"

Pagatavošana

1
Ķiplokus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Nātres noskalo un notecini.
2
Dziļā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno nātres, uzliec vāku un sautē aptuveni 3–4 minūtes. Sablenderē.
3
Iemaisi rīvēto sieru un garšvielas un maisot sautē vēl 5 minūtes. Pasniedz ar vārītām nūdelēm.

Skatīt visus komentārus

Pastas