Pastas
2017. gada 25. oktobrī, 07:19

Pasta ar brokoļu un lapu kāpostu mērci

Brokoļi ir ne tikai ļoti veselīgi, tiem ir arī zems kaloriju daudzums, tāpēc brokoļus ieteicams iekļaut gan bērnu, gan pieaugušo uzturā. Diētiskajam uzturam tie ir pat vairāk piemēroti kā baltie galviņkāposti. Savukārt, kale kāpostos ir daudz dzelzs, kalcijs, K, A un C vitamīni, tāpēc tie jo īpaši noderēs tiem, kas cenšas ēst veselīgi. Mēs piedāvājam apvienot abus vērtīgus dārzeņus garšīgā mērcē un pasniegt to kopā ar pilngraudu pastu. Bon appetit!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Brokoļus sadala atsevišķos ziedos. Katlā ielej ūdeni, pievieno pēc garšas sāli un vāra brokoļus 3-4 minūtes. 1 minūti līdz vārīšanas beigām pievieno lapu kāpostus. Brokoļus un kāpostus izņem no ūdens un pārliek blenderī. Pievieno čili pārslas, olīveļļu, citrona sulu un sablendē. Ja nepieciešams, pievieno mazliet īdeni, kurā vārījās dārzeņi.

2

Pastu novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, ūdeni notecina. Pastai pievieno mērci, sagrieztus smalkāk kaltētus tomātus un apmaisa.

3

Pastu pasniedz pārkaisot ar cieto sieru.