Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikantā plūmju mērce

Sastāvdaļas
  • 3 kg plūmju
  • 1,5 kg cukura
  • 500–600 ml sarkanvīna etiķa
  • 30 g malta ingvera
  • 3–4 ēdk. sāls
  • 1 ēdk. maltu melno piparu
  • ½ ēdk. maltu čili piparu
  • ½ tējk. maltu krustnagliņu
Labi garšo kā piedeva ceptai gaļai, pastētēm, medījumu un putnu gaļas ēdieniem. Daudzums atkarīgs no plūmju sulīguma.

Pagatavošana

1
Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus.
2
Katlā izkausē cukuru un viegli karamelizē.
3
Pievieno plūmes un pārējos produktus un, vāku neuzliekot, uz vidējas uguns vāri ap 2 stundām.
4
Mērci izberz caur sietu un karstu pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Mērces