Ķiploku majonēze
Sastāvdaļas
- 150 ml eļļas ar neitrālu garšu
- 50 ml olīveļļas
- 2 olu dzeltenumi
- Nomizota liela ķiploka daiviņa
- Tējkarote baltvīna etiķa
- Tējkarote ūdens
- ½ tējk. asu sinepju
- Sāls, malti baltie pipari
Ēdama uzreiz. Kulšanai izmanto labu putojamo slotiņu. Noderēs gan salātu gatavošanā, gan piedeva gaļas un zivju ēdieniem.
Pagatavošana
1
Ķiploku liec miezerī un rūpīgi ar sāli saberz putriņā.
2
Nelielā bļodā sakul olu dzeltenumus ar ķiploku, sinepēm, etiķi un ūdeni. Nepārtraukti kuļot, pilini klāt eļļu.
3
Tiklīdz mērce sāk viegli sabiezēt, turpini pievienot eļļu tievā strūkliņā. Piever sāli un piparus, ja vēl vajag.