Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ķiploku majonēze

Sastāvdaļas
  • 150 ml eļļas ar neitrālu garšu
  • 50 ml olīveļļas
  • 2 olu dzeltenumi
  • Nomizota liela ķiploka daiviņa
  • Tējkarote baltvīna etiķa
  • Tējkarote ūdens
  • ½ tējk. asu sinepju
  • Sāls, malti baltie pipari
Ēdama uzreiz. Kulšanai izmanto labu putojamo slotiņu. Noderēs gan salātu gatavošanā, gan piedeva gaļas un zivju ēdieniem.

Pagatavošana

1
Ķiploku liec miezerī un rūpīgi ar sāli saberz putriņā.
2
Nelielā bļodā sakul olu dzeltenumus ar ķiploku, sinepēm, etiķi un ūdeni. Nepārtraukti kuļot, pilini klāt eļļu.
3
Tiklīdz mērce sāk viegli sabiezēt, turpini pievienot eļļu tievā strūkliņā. Piever sāli un piparus, ja vēl vajag.

Pievienot komentāru

Mērces