Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Ingvera-apelsīnu mērce

Sastāvdaļas
  • 2 lieli apelsīni
  • 2 cm. svaiga ingvera sakne
  • 2-3 marinēta ingvera lapiņas
  • nedaudz vasabi
  • 1 ēd.k. gaišā sojas mērce
  • 1-2 ēd.k. Terijaki mērce
Ļoti bieži ir tā, ka mērces ietekmē garšu daudz vairāk par pārējām sastāvdaļām. Šī mērce labi der pie salātiem un uzkodām ar jūras veltēm.

Pagatavošana

1
Svaigu ingveru sarīvēt uz smalkās rīves. Viena apelsīna miziņu uz tās pašas rīves sarīvēt un izspiest no abiem apelsīniem sulu.
2
Visu pārliek katliņā un uzvāra. Vārīt tik ilgi, kamēr 1/3 satura izgaro un atdzesēt.
3
Pievienot smalki sakapātu marinētu ingveru un pārējās sastāvdaļas, samaisīt un pasniegt.

Pievienot komentāru

Mērces