Ingvera-apelsīnu mērce
Sastāvdaļas
- 2 lieli apelsīni
- 2 cm. svaiga ingvera sakne
- 2-3 marinēta ingvera lapiņas
- nedaudz vasabi
- 1 ēd.k. gaišā sojas mērce
- 1-2 ēd.k. Terijaki mērce
Ļoti bieži ir tā, ka mērces ietekmē garšu daudz vairāk par pārējām sastāvdaļām. Šī mērce labi der pie salātiem un uzkodām ar jūras veltēm.
Pagatavošana
1
Svaigu ingveru sarīvēt uz smalkās rīves. Viena apelsīna miziņu uz tās pašas rīves sarīvēt un
izspiest no abiem apelsīniem sulu.
2
Visu pārliek katliņā un uzvāra.
Vārīt tik ilgi, kamēr 1/3 satura izgaro un
atdzesēt.
3
Pievienot smalki sakapātu marinētu ingveru un pārējās sastāvdaļas, samaisīt un pasniegt.