sestdiena, 27. aprīlis

Ābolu un dārzeņu adžika ātrai apēšanai

Sastāvdaļas
  • 4 āboli (vēlams, skābeni)
  • 2 selerijas kāti (vēlams ar zaļumiem)
  • 1 sarkana paprikas pāksts
  • 1 zaļa paprikas pāksts
  • 1 liels sīpols
  • 1 liela sarkanā čili pāksts
  • 3 ēdk. šķidra medus
  • 3 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
  • sāls, cukurs, malti pipari (ja vēlas)
Ļoti labi der kečupa un tamlīdzīgu mērču vietā. Vēlams ļaut vismaz 12 stundas iestāvēties.

Pagatavošana

1
Ābolus sagriez četrās daļās un izgriez serdi. Sīpolu nomizo un arī sagriez četrās daļās. Paprikas pākstīm iztīri sēklas. Čili ar visām sēklām sagriez lielos gabalos.
2
Visus dārzeņus samal gaļas mašīnā.
3
Samaisi ar medu, citrona sulu un garšvielām.
4
Iepildi burciņā un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Mērces