foto: Shutterstock.com
Mērces
2021. gada 14. jūlijā, 14:00

Zilā siera mērce

Piemērotas piedevas padara grilētu gaļu, zivis un dārzeņus par īstu baudījumu. Šī mērce der par piedevu gan grilētai gaļai, gan zivīm, bet jo sevišķi – folijā vai krāsnī ceptiem kartupeļiem, arī vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.

Pagatavošana

1

Majonēzi rūpīgi sakul ar citronu sulu un pipariem. Sīpolu un ķiploku nomizo, ķiploku izspied caur spiedi un pievieno majonēzei.

2

Sīpolu smalki sagriez un arī izspied caur ķiploku spiedi. Iemaisi pētersīļus un sadrupinātu sieru un blendē.

3

Pamazām pielej pienu, līdz izveidojas tīkama konsistence.

4

Uz pusstundu ievieto ledusskapī. Rēķinies, ka vēsumā mērce sabiezēs, un, iespējams, vajadzēs pievienot vēl nedaudz piena.