Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lakšu jeb Latvijas savvaļas ķiploku pesto 9

Sastāvdaļas
  • 2 saišķi lakšu
  • 150 ml olīveļļas
  • 50 g cietā siera (sauja)
  • 100 g Indijas riekstu
  • šķipsna sāls
Savvaļas ķiploks ir viens no pirmajiem aromātiskajiem pavasara zaļumiem, kas aug mežos un prasmīgi iekoptos piemājas dārziņos. Dodoties uz mežu, tos drīkst salasīt savām vajadzībām, bet, tā kā tas ir aizsargājams augs, tirgošanai šo Latvijas kārumu vākt nav atļauts. No savāktajiem lakšu lastiem var pagatavot latviešu gaumei piemērotu zaļo pesto. Recepti piedāvā portāls Mammamuntetiem.lv.

Pagatavošana

1
Lakšu lapas noskalo, nosusina un nolauž kātiņus. Lapas liek blenderī, pakāpeniski, pa vairākām reizēm lej klāt olīveļļu un sablendē.
2
Tad pieber riekstus un sablendē. Beigās pieber uz smalkās rīves sarīvētu sieru, sāli un vēlreiz visu sablendē.
3
Masu liek burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Lai labi garšo!

Skatīt visus komentārus

Mērces