OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mērces
2013. gada 28. aprīlī, 16:13

Karija-jogurta mērce

Vārds karijs cēlies Dienvidindijā no tamilu valodas "kari", kas nozīmē "mērce". Pārējā pasaule ar kariju saprot gandrīz jebkuru asu garšvielu maisījumu, kas radies Austrumos. Karijs ir vairāku spēcīgu garšvielu kopums - kurkuma, kajēnas pipari, ingvers, kardamons, koriandrs, melnie pipari. Turklāt, karijs var saturēt arī ķiploku, sīpolu, sāli un kādu skābuma sastāvdaļu, tādu kā laimu vai negatavu mango.

Pagatavošana

3 min
1

Olas dzeltenumu sajaukt ar kariju. Pievienot sojas mērci, smalki sakapātus ķiplokus un jogurtu, kārtīgi samaisīt.

2

Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.