foto: Shutterstock
Kūkas
2020. gada 7. jūlijā, 14:41

Aprikožu un zemeņu kūka

Svaigas aprikozes satur vai pusi no Mendelejeva tabulas (organismam nepieciešamo vielu). Bagātīgā vitamīnu un minerālvielu satura dēļ veselības nostiprināšanai izcili vērtīga ir svaiga aprikožu sula ar visiem biezumiem. Īpaši to iesaka dzert grūtniecēm un maziem bērniem. Savukārt, zemenes par 90% sastāv no ūdens, taču tas nemazina šo ogu vērtību: 100 gramos zemeņu ir 65 miligrami C vitamīna un ar 150 gramiem var uzņemt nepieciešamo šī vitamīna dienas devu. Un šoreiz apvienojam abas izcili veselīgās ogas gardā jo gardā kūkā.

Pagatavošana

1

Sviestu izkausēt un sajaukt kopa ar miltiem, krējumu un cukuru. Mīklu kārtīgi samīcīt, ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī uz 30 min.

2

Zemenes nomazgāt un sasmalcināt blenderī vai ar gaļas maļamo mašīnu. Aprikozes nomazgāt un sagriezt šķēlītēs.

3

Mīklu izņemt no ledusskapja un izrullēt uz pārkaisīta ar miltiem dēlīša. Jau izrullētu mīklu ieklāt formā. Sakārtot sagrieztas aprikozes un pa virsu pārliet ar zemeņu mērci. Pārkaisīt ar ar 1 ēd.k.cukuru. Cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30min. Pasniegt vēl siltu ar saldējumu.