Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva

Sulīgā veselīgā burkānkūka - pa spēkam arī gatavošanas iesācējiem

Sastāvdaļas
  • Vajadzīgās sastāvdaļas
  • 2 palieli uz smalkās rīves sarīvēti burkāni
  • 3 ēdamkarotes Nutego mandeļu krēma
  • 120 g miltu (var izmantot auzu un kviešu)
  • 2 lieli nogatavojušies, samīcīti banāni
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 50 ml šķidra medus, agaves vai kļavu sīrupa
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Sauja mīkstu rozīņu
  • Glazūrai
  • 1 iepakojums krēmsiera
  • ½ citrona sulas
  • 60 g vaniļas proteīna pulvera vai 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • Rieksti vai ogas
Mīksta, sulīga un izcili garda kūka, kura noteikti izdosies arī tiem, kuri ar gatavošanu ir uz “jūs”, par šo recepti saka tās autore, veselīga dzīvesveida satura veidotāja Elizabete Valujeva (Instagram.com/elizabete_valujeva). Tās cepšanai Elizabete izmanto taisnstūra silikona formu 26 x 13 cm. P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt. Recepte publicēta sadarbībā ar žurnālu "OK!".

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko taisnstūra silikona formu.
2
Visas sastāvdaļas, izņemot tās, kas paredzētas glazūrai, sajauc kopā lielā bļodā.
3
Gatavo masu lej formā un cep 25 minūtes.
4
Kamēr burkānkūka cepas, pagatavo glazūru – sajauc visas sastāvdaļas un gatavo masu ieliec ledusskapī. Paturi to tur, kamēr kūka cepas un atdziest.
5
Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un atdzesē. Atceries, ka glazūra jāliek tikai uz atdzesētas kūkas!
6
Pēc glazūras uzklāšanas vēlams kūku vēlreiz uz divām stundām ielikt ledusskapī.
7
P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt.

Pievienot komentāru

Kūkas