Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gaisīgā zefīra kūka

Sastāvdaļas
  • 8 zefīri (ap 300 g jeb 1 ½ paciņas)
  • 400–500 ml auzu putojamā krēma vai saldā krējuma
  • ogas- mellenes, ķirši, zemenes
  • 1 ½ ēdk. želatīna
  • 15 pilieni flavor drops vai 3 ēdk. beramā saldinātāja
  • šķipsna vaniļas cukura
Iesaka viena no populārākajām ēdienu blogeriem Latvijā, Instagram konta @edamskaisti izveidotāja Māra Ziemele.

Pagatavošana

1
Zefīrus sadali uz pusēm, ogas noskalo un nosusini. Kūkas formai sānus izklāj ar pārtikas plēvi vai cepampapīru. Trauciņā ber želatīnu, aplej ar vēsu ūdeni un atstāj uzbriest.
2
Formas apakšā citu pie citas liec zefīru pusītes.
3
Mikroviļņu krāsnī izkausē želatīnu.
4
Auzu krēmam vai saldajam krējumam pievieno saldinātāju un vaniļas cukuru un puto. Kad krēms jau gandrīz saputojies, lēnām pielej želatīnu un turpini putot, līdz krēms gatavs.
5
Uz zefīru kārtas liec krēmu, tad atkal zefīrus un pavisam nelielu krēma kārtu. Virs tās vienmērīgi uzsmērē krēmu un izkārto ogas, tiem virsū liec atlikušo krēmu un izlīdzini pa visu kūkas formu. Sagatavoto kūku liec uz pāris stundām ledusskapī, lai garšas saprecas.

Pievienot komentāru

Kūkas