Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kabaču braunijs

Sastāvdaļas
  • 330 g kabača
  • 200 g cukura
  • 110 g miltu
  • 100 g pilngraudu miltu
  • 5–6 ēdk. eļļas
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 1,5 tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls
Šī recepte ir īsts glābiņš, ja nav, kur likt kabaci. Noderēs arī, ja vēlies ko saldu, jo kabaču garšu te nevar just.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Rupji sarīvē kabaci un atstāj uz brīdi, lai atsulojas.
2
Sajauc miltus (pilngraudu milti braunijam piešķir piesātinātāku garšu), cukuru, eļļu, kakao, kabačus. Mīkla sākumā nav elastīga, taču, pievienojot kabačus un kārtīgi samaisot, tā kļūst elastīga.
3
Pievieno sāli un sodu, atstāj uz 5 minūtēm – lai soda izreaģē; citādi braunijs vēlāk garšos pēc sodas. Ja mēdz tā darīt, sodu vari dzēst arī ar etiķi.
4
Mīklu ielej ietaukotā formā, cep 180–200 grādos 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Kūkas