
foto: Shutterstock
Ieslēdz krāsni uz 175 grādiem, lai uzkarst.
Gatavo biskvītu: uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Baltumus ar cukuru saputo stingrās putās.
Dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un tos viegli saputo.
Stingrajā olbaltumu masā iesijā miltus un pievieno saputotos dzeltenumus. Visu, viegli iecilājot, samaisa. (Lai iegūtu brūno biskvītu, 2 ēdamkarotes miltu aizstāj ar 2 ēdamkarotēm kakao.)
Uz pannas klāj cepampapīru, pārkaisa nedaudz miltu, lai biskvīts vieglāk nāk nost. Liek biskvīta masu uz pannas un izlīdzina. Pannu padauza pret galdu, lai biskvīts iegūtu vienmērīgu formu.
Līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep 15–20 minūtes.
SVARĪGI! Pirmās 10 minūtes noteikti nedrīkst virināt cepeškrāsns durtiņas, citādi biskvīts saplaks. Tā gatavību pārbauda, iebakstot kociņu; ja nelīp klāt – tad gatavs.
PILDĪJUMAM: 1. Atsaldētas svaigas upenes sastampā vienmērīgā masā ar pūdercukuru. Var izmantot arī citas ogas – zemenes, avenes, dzērvenes, brūklenes, mellenes. Šī ogu masa lieliski der arī uz brokastu maizītēm, pankūkām vai iesmērēta Napoleona vai vārītā krēma kūkā. 2. Saldo krējumu līdz vieglām putām sakuļ ar cukuru. 3. Pievieno Mascarpone sieru. Visu saputo stingrās putās līdz viendabīgai konsistencei – krēms gatavs. Ruletes pildījumam var izmantot arī vārīto, šokolādes vai biezpiena krēmu.
RULETES VEIDOŠANA: 1. Uz galda uzklāj tīru dvieli un cepampapīru. Kamēr biskvīts ir karsts, tas jādabū nost no papīra un jārullē rulete, jo, kad tas atdzisis, vairs nevar sarullēt. 2. Uz biskvīta liek saputoto krēmu un to izsmērē (dara ātri, jo saldais krējums kūst). 3. Pa virsu liek ogas. Visu satin rullītī, ietin cepampapīrā, liek ledusskapī sastingt un atdzist.