foto: no žurnāla "100 Labi Padomi" arhīva
Kūkas
2021. gada 10. februārī, 14:00

Apgāztā kūka ar ananasiem

Māca Vecrīgas pusdienotāju vietas "Spināti un sviests" (@UNSVIESTS) saimniece Ieva Salmane.

Pagatavošana

30 min12 porcijas
1

Ananasa ripas nomizo, izgriez viducīti. Lielā pannā liec 3 ēdk. cukura un savāri zeltainu, virsū liec ananasa ripas un no abām pusēm apbrūnini.

2

Uz plāts liec cepamo papīru, ko ar skavotāju izveido par 4–5 cm dziļu 20 x 30 cm formu. Iezied ar sviestu.

3

Saputo olas ar cukuru, pievieno pienu, iemaisi miltus kopā ar cepamo pulveri. Visbeidzot iekul kausēto sviestu.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izņem ķiršiem kauliņus. Uz sagatavotās plāts glīti kārto ananasa ripas, katrai vidū ieliekot ķirsi. Uzmanīgi pārlej mīklu un liec cepties, kamēr virspuse zeltaina. Tas varētu būt aptuveni 20 minūtes.

5

Kad kūka gatava, uz paplātes vai dēlīša uzmanīgi to apgāz ar virspusi uz leju. Nolobi cepamo papīru, sagriez gabaliņos.