Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Kad kūka gatava, griez trīsstūrveida gabalos un nekavējoties pasniedz. Labu ēstgribu! (Foto: Imants Ķīkulis)

Kartupeļu kūka - īpašs ēdiens no ikdienišķiem produktiem 2

Sastāvdaļas
  • 10 nelieli kartupeļi
  • sāls, pipari
  • pāris zariņu timiāna, sakapāta
  • 50 g kausēta sviesta plus nedaudz cepamā papīra ieziešanai
Kartupeļi ir mūsu otrā maize un, par spīti uztura speciālistu skepsei, lielākajai daļai ir nudien grūti bez tiem iedomāties savas pusdienas vai vakariņas. Šoreiz piedāvājam kartupeļus pagatavot neparastākā veidā - izcept no tiem kūku. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizo kartupeļus un sagriez iespējami plānās ripās (1-2 mm). Ja ir, izmanto virtuves kombainu. Saliec plāksnītes bļodā un caurjauc ar sāli, pipariem un timiānu.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē metāla cepamo formu (vēlams, ar noņemamu apmali) ar cepamo papīru, ko no iekšpuses iezied ar sviestu. Uzliec loksni papīra arī uz cepešpannas. Liec uz tās formu. Kārto riņķos kartupeļu ripiņas, pa laikam pieblīvējot un piestiķējot ar mazākiem gabaliņiem, līdz izlietoti visi kartupeļi. Pārzied virspusi ar kausēto sviestu un pārsedz ar alumīnija foliju, lai neapsvilst virsa.
3
Liec cepeškrāsnī aptuveni uz 45 minūtēm. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti. Izņem pannu no krāsns. Noregulē krāsni uz 220 grādiem. Izgāz kūku uz cepampannas. Uzmanīgi noņem metāla apmali un nolupini cepamo papīru. Vēlreiz pārzied ar kausēto sviestu un liec atpakaļ krāsnī uz 5-7 minūtēm, lai aprauj zeltainu garoziņu. Vari to darīt grila režīmā. Gatavu griez trīsstūrveida gabalos un nekavējoties pasniedz.

Skatīt visus komentārus

Kūkas