Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Lienes Zemītes ābolu drumstalkūka 2

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 230 g miltu
  • 105 g sviesta
  • 5 g cukura
  • 5 ml etiķa
  • šķipsna sāls
  • Pildījumam:
  • 1 kg ābolu, mizotu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g rozīņu
  • 90 g cukura
  • 60 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 2 tējk. kanēļa
  • Drumstalām:
  • 150 g miltu
  • 120 g sviesta
  • 35 g cukura
  • 35 g brūnā cukura
  • 2 tējk. kanēļa
  • šķipsna sāls
Ļoti gards kārums, ar ko iepriecināt savus mīļos. Recepti iesaka žurnāls "100 Labi Padomi"

Pagatavošana 8 porcijas

1
Gatavo mīklu: miltus iesijā bļodā, pievieno cukuru, sāli, mīkstu sviestu, etiķi, kārtīgi samīci, savel bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec aukstumā uz pusstundu. Pēc tam mīklu izrullē, klāj ietaukotā formā, mīklu klāj arī uz maliņām. Liec iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes.
2
Gatavo pildījumu: ābolus nomizo, sagriez mazos kubiņos, pievieno mīkstu sviestu, cukuru, kanēli, miltus, rozīnes un saldo krējumu. Visu samaisi un lej uz apceptās pamatnes. Turpini cept 180 grādos aptuveni 30–40 minūtes, kamēr āboli mīksti.
3
Drumstalām miltus sajauc ar cukuru, kanēli, sāli, tad pievieno mīkstu sviestu un visu labi samīci, ieliec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, tad veido drumstalas, plucinot mīklu pa maziem gabaliņiem, un ber uz izceptās ābolkūkas. Pēc tam kūku vēl cep 15–20 minūtes.

Skatīt visus komentārus

Kūkas