Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
slice of party cake with colored decoration

Burkānu kūka

Sastāvdaļas
  • 3 olas
  • 1 olas baltums
  • 60g miltu
  • 150g cukura
  • 200g burkānu
  • 100g riekstu
  • kanēlis
  • rīvēta citrona miziņa
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
Cilvēkam pietiek apēst 100 gramu burkānu, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo karotīna diennakts devu. Protams, runa ir par svaigu burkānu, nu tad lai nodrošinātu organismu ar karotīnu varam pie kūkas vienkārši vienu burkānu piegrauzt klāt, veselībai.

Pagatavošana

1
Burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Riekstus apcep un samaļ. 3 olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus saputo ar pusi no cukura (75g). Pievieno miltus, cepamo pulveri, riekstus, sarīvētu citrona miziņu, kanēli un burkānus. Visu sajauc. Olu baltumus ar atlikušo cukuru saputo un uzmanīgi iecilā mīklā. Formu ietauko, izkaisa ar miltiem, ielej mīklu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar saldo krējumu vai marcipānu.

Pievienot komentāru

Kūkas