foto: Shutterstock
Cepumus sadrupināt (atlieciet 3 cepumus, būs vajadzīgi), pievienot mīkstu sviestu un sīrupu. Samaisīt un izklāt formas apakšā, mazliet piespiežot ar pirkstiem.
10g želatīna uzbriedināt un izkausēt ūdens peldē. Jogurtu sablendēt ar zemenēm un pēc garšas pievienot cukuru. Pievienot izkausētu želatīnu un šo masu ieliet sagatavotā formā, pa virsu cepumu slānim. Novietot ledusskapī uz 2 stundām.
6-8 zemenes noskalot, sagriezt uz pusēm un sakārtot uz kūkas sagataves. Atliktos 3 cepumus sadrupināt palielos gabalos un pārkaisīt pār zemenēm.
Atlikušo želatīnu uzbriedināt un izkausēt. Saldo krējumu uzputot ar 3 ēd.k. cukura, pievienot rīvētu citrona miziņu un izkausētu želatīnu. Pārliet pa virsu kūkai. Novietot ledusskapī līdz rītam.
Atlikušās zemenes sagriezt šķēlītēs un izdekorēt kūku.