Sālītu sēņu pamatrecepte
Sastāvdaļas
- 1 kg vārītu sēņu
- 60–70 g sāls
- melno vai smaržīgo piparu graudiņi
- Pēc izvēles:
- diļļu zariņi
- upeņu lapas
- ķiploki
Sālot sēnes, virspusē dvielīša vietā var klāt kāpostu lapas. Jāraugās, lai virs tām būtu šķidrums; ja nav, tad jāpielej viegls sālsūdens.
Pagatavošana
1
Burkā vai citā sālīšanai paredzētā traukā liec sēņu kārtu, pieblīvē, pārkaisi ar sāli un pipariem, pievieno garšaugus. Atkal liec sēnes un tā turpini, līdz trauks ir pilns.
2
Virsū uzklāj dvielīti un uzliec slogu tā, lai izspiežas šķidrums. Pēc pāris dienām, kad sēnes saplakušas, liec virsū jaunu sēņu kārtu un garšaugus.