Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Sālītu sēņu pamatrecepte

Sastāvdaļas
  • 1 kg vārītu sēņu
  • 60–70 g sāls
  • melno vai smaržīgo piparu graudiņi
  • Pēc izvēles:
  • diļļu zariņi
  • upeņu lapas
  • ķiploki
Sālot sēnes, virspusē dvielīša vietā var klāt kāpostu lapas. Jāraugās, lai virs tām būtu šķidrums; ja nav, tad jāpielej viegls sālsūdens.

Pagatavošana

1
Burkā vai citā sālīšanai paredzētā traukā liec sēņu kārtu, pieblīvē, pārkaisi ar sāli un pipariem, pievieno garšaugus. Atkal liec sēnes un tā turpini, līdz trauks ir pilns.
2
Virsū uzklāj dvielīti un uzliec slogu tā, lai izspiežas šķidrums. Pēc pāris dienām, kad sēnes saplakušas, liec virsū jaunu sēņu kārtu un garšaugus.

Pievienot komentāru

Konservēšana