Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay

Skābēti āboli

Sastāvdaļas
  • 1 kg ābolu
  • 1–2 ēdk. šķidra medus vai cukura
  • ½ tējk. sinepju pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 l ūdens (ja vajag, ņem vairāk)
Skābēšanai piemēroti ir vēlie rudens āboli ar stingru mīkstumu, bez bojājumiem. Izvēlies pēc iespējas mazākus un vienādus. Ja tie blīvi savietojas, pietiek ar vienu burku, bet, ja āboli lielāki, labāk tos sadalīt pa divām burkām, jo ir vajadzīga vieta arī slogam. Ja skābšanas laikā āboli uzsūc pavairāk šķidruma, pielej vēl ūdeni. Sanāks 1 vai 2 trīslitru burkas. Pagatavošanas laiks ir 15 minūtes + 1 mēnesis skābšanai.

Pagatavošana

1
Nomazgātus, veselus ābolus liec burkās.
2
Sinepju pulveri izšķīdini nelielā daudzumā karsta ūdens. Pārējā ūdenī izšķīdini medu vai cukuru un sāli, pievieno sinepju šķīdumu un pārlej āboliem.
3
Par slogu izmanto kādu mazu burciņu, kas šaurāka par burkas kaklu. Pielej burciņu ar ūdeni un noslogo ābolus, lai tie neceļas augšup. Uzliec vāku.
4
Aptuveni nedēļu noturi istabas temperatūrā. Kad sāk celties augšup mazi burbulīši, novieto vēsumā. Ēdami šie āboli būs pēc mēneša.

Pievienot komentāru

Konservēšana