Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kabači tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg kabaču
  • 500 g tomātu
  • 500 g sīpolu
  • 1 burciņa gatavas asās tomātu mērces (aptuveni 200 g)
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls
  • eļļa
Asākai garšai var pievienot smalki sakapātus ķiplokus un čili piparus.

Pagatavošana

1
Kabačus nomizo, lielākiem izgriez sēklotni, mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs, ber dziļā pannā sakarsētā eļļā un viegli apcep. Pārliec katlā.
2
Pannā apcep ripiņās sagrieztus sīpolus un pievieno kabačiem.
3
Pievieno šķēlēs sagrieztus tomātus, uzkarsē un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 30 minūtes.
4
Pieber sāli un piparus, iemaisi tomātu mērci un vēlreiz uzvāri.
5
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru

Konservēšana