foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 7. augustā, 12:00

Kabači tomātu mērcē

Asākai garšai vari pievienot smalki sakapātus ķiplokus un čili piparus.

Pagatavošana

1

Kabačus nomizo, lielākiem izgriez sēklotni, mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs, ber dziļā pannā sakarsētā eļļā un viegli apcep. Pārliec katlā.

2

Pannā apcep ripiņās sagrieztus sīpolus un pievieno kabačiem.

3

Pievieno šķēlēs sagrieztus tomātus, uzkarsē un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 30 minūtes.

4

Pieber sāli un piparus, iemaisi tomātu mērci un vēlreiz uzvāri.

5

Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.