Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Konservēti kabači ātrajā marinādē

Sastāvdaļas
  • Kabači
  • Marinādei 1 l burkai:
  • 3 ēdk. 9 % etiķa
  • 1,5–2 ēdk. cukura
  • 1–2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. pikantas tomātu pastas
  • 1 maza lauru lapa
  • daži melnie piparu graudiņi
Ja kabačus konservē cita tilpuma burkās, marinādei paredzēto produktu daudzumu attiecīgi samazina vai palielina. Kabači labāk iemarinējas, ja tos kārto vertikāli.

Pagatavošana

1
Litra burkā pildi visus marinādei paredzētos produktus.
2
Virsū kārto kabaču šķēlītes vai gabaliņus. Pārlej ar verdošu ūdeni un viegli sakrati.
3
Burkai uzliec vāku, pasterizē 20 minūtes 80–85 grādu temperatūrā, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru

Konservēšana