Konservēti kabači ātrajā marinādē
Sastāvdaļas
- Kabači
- Marinādei 1 l burkai:
- 3 ēdk. 9 % etiķa
- 1,5–2 ēdk. cukura
- 1–2 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. pikantas tomātu pastas
- 1 maza lauru lapa
- daži melnie piparu graudiņi
Ja kabačus konservē cita tilpuma burkās, marinādei paredzēto produktu daudzumu attiecīgi samazina vai palielina. Kabači labāk iemarinējas, ja tos kārto vertikāli.
Pagatavošana
1
Litra burkā pildi visus marinādei paredzētos produktus.
2
Virsū kārto kabaču šķēlītes vai gabaliņus. Pārlej ar verdošu ūdeni un viegli sakrati.
3
Burkai uzliec vāku, pasterizē 20 minūtes 80–85 grādu temperatūrā, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.